7 iværksætterbøger, du bør læse

Har du en iværksætter i maven – og er du klar til at lade den iværksætter slippe fri og komme ud i den virkelige verden?

Livet som iværksætter med egen virksomhed er spændende og med et stort potentielt resultat i sidste ende, hvis det lykkes at skabe en virksomhed, der bliver penge værd.

Inden da skal du dog lige i gang. Vi har fundet 7 iværksætteri-bøger, der kan inspirere dig til både at komme i gang og at lave en måske lidt større virksomhed, end du ellers havde tænkt dig!

jesper buchJesper Buch – Kickass

Har du bestilt mad online i Danmark kan du takke Jesper Buch for den gode oplevelse.

Jesper stiftede Just-Eat, der forbandt forbrugere med restauranter, så det ikke længere var nødvendigt at finde telefonnummer og menukort for at bestille en pizza.

Han har skrevet bogen ”Kickass”, hvilket er en reference til den attitude, Jesper som investor selv elsker hos iværksættere. Det er spændende læsning og inspirerer godt til at komme i gang.

datingkongenMorten Wagner – Datingkongen

En anden internetiværksætter er Morten Wagner, der som medstifter af Freeway-koncernen især er kendt for Dating.dk.

Netop Dating.dk var i mange år en nebensgesjæft selvom flere mand arbejdede fuld tid indtil det stak af. Siden har tjent mange millioner kroner og Morten Wagnar har scoret mange hundrede piger.

lars larsen godawLars Larsen – Go’daw, jeg har et godt tilbud

Historien om Lars Larsen – hvis biografi blev postomdelt til mange hundrede tusinde danskere – er fantastisk. Lars Larsen startede som almindelig butiksmedarbejder og endte med hårdt arbejde med at få JYSK udbredt som kæde til hele verden.

Du kender ham fra de karakteristiske reklamer og fordi han i dag er en af Danmarks rigeste personer med en formue på vel over 20 milliarder kroner (!). Allerede i 2004 havde 800.000 personer læst hans selvbiografi og nu kan det blive din tur.

Hvad Lars Larsen gjorde er mange virksomheder i dag i gang med at gøre – bare online. Det er nemt at starte en webshop. Læs fx om Dennis Drejer, der uden at kende til garn har startet garn-butikken Rito eller Firtal Web i Aarhus, der med sine 3 butikker sender mere end 100.000 pakker ud om året; især kosttilskudsbutikken Helsebixen.dk trækker et stort læs.

Det kan du også gøre.

linchpinSeth Godin – Linchpin

Amerikanske Seth Godin er et sandt fænomen inden for markedsføring. Han har både bygget og solgt virksomheder. I dag er hans primære kæphest, at flere mennesker burde og har mulighderne for at blive freelancere og derved selv bestemme over deres tid og hvad de gerne vil beskæftige sig med.

Du skal læse især Linchpin, fordi bogen er let læst og fordi du bliver inspireret til selv at blive din egen chef.

kasi jesperKasi Jesper – Kasi Jesper

Historien om KASI-Jesper er historien om Brøndby-drengen, der har kæmpet sig op trods stor modstand og er blevet en tung spiller i det danske erhvervsliv.

Det er også historien om en indædt kamp mod SKAT, der har kostet SKAT ridser i lakken og mange hundrede millioner kroner til Danmark i tabt omsætning fordi at KASI-Jesper ikke længere vil drive forretning her.

Skattesagerne er stadig i gang – mon ikke vi får en opfølgende bog en dag.

Timothy-Ferriss-4-Hour-WeekTim Ferris – 4 timers arbejdsuge

En af de mest kendte bøger inden for iværksætteri i hele verden er Tim Ferris’ 4 Hour Work Week. Det er både en livsanskuelse og en praktisk guide til at komme i gang med at arbejde mindre og rejse mere i stedet.

Køb den på originalt sprog, det vil sige engelsk, for at få den største oplevelse med fra bogen.

rich dadRobert Kiyosaki – Rich Dad, Poor Dad

Synes du økonomi er spændende, er du nødt til at læse Robert Kiyosakis Rich Dad, Poor Dad. Bogen hjælper dig med at forstå forskellen på aktiver og passiver, hvordan du får dine penge til at arbejde for dig og hvad der definerer rige mennesker i dag.

Bogen burde være obligatorisk læsning i folkeskolen.